Een meisje van 16 trekt haar shirt uit op het strand. Maar de vrouw naast haar ziet iets wat niemand anders ziet.

Een vrouw van iets voorbij de dertig gaat met haar twee kinderen op een overvol strand zitten. Pal naast een groep jongeren. De jongeren van ongeveer zestien jaar oud praten geanimeerd, maar de vrouw heeft slechts oog voor een ding.

EENMEISJEVAN16

Lieve meid in de groene outfit,

Ik ben de vrouw van de handboek naast je. Ik kwam aan met twee kinderen, een jongen en een meisje.

Allereerst wil ik je zeggen dat ik een geweldige tijd met jullie heb beleefd, met jou en je vrienden. Het was een wonderlijk moment toen onze glimlachen elkaar kruisten. Weet je? Ik had nooit gedacht dat ik die volwassenen dame zou zijn met kinderen die gezellig een praatje zou slagen met enkele jongeren.

Maar ik schrijf je niet om deze reden. Ik schrijf je om te zeggen wat ik in jou zag. Ik heb het gezien en ik kon het niet vermijden.

[sociallocker id=”14540″]
Ik zag hoe je als laatste je kleren uittrok.

Ik zag hoe je je een beetje wegstak achter alle anderen om er zeker van te zijn dat niemand je zou zien.

Ik zag hoe je op je handdoek ging zitten en je lichaam helemaal afschermde.

Ik zag hoe je zenuwachtig rond je heen keek toen je ging pootjebaden om er zeker van te zijn dat toch maar niemand keek naar je cellulitis en je striemen.

Ik zag hoe je keek naar je vriendin die eruitzag of ze net uit een reclamespot van Victoria Secret was weggelopen en ik zag hoe je onder het zand wilde wegkruipen.

En ik wou dat ik je kon duidelijk maken dat je echt een prachtige meid bent en dat je er stralend uitzag in je groene badpak.

Ik wil je vertellen dat ik ooit ook op jouw handdoek heb gelegen.

Ik wilde je vertellen dat je een prachtige glimlach hebt die al die modellen met hun perfect figuurtje doen verbleken.

Ik wilde je vertellen dat je lichaam prachtig is gewoon omdat het jong is. Het is mooi omdat het leeft.

Ik wilde tegen je schreeuwen: geloof me, geloof me, geloof me, je bent helemaal perfect zoals je bent!

En alles wat ik tegen jou had willen zeggen, zal ik ook tegen mijn kinderen zeggen!

Deze post werd niet verwonderlijk al duizenden keren gedeeld. Het herinnert ons eraan dat we gewoon van ons eigen lichaam moeten houden en ons helemaal niets moeten aantrekken van de belachelijke schoonheidsidealen die ons steeds weer worden opgedrongen.

 DEEL deze belangrijke boodschap met iedereen die je kent!

[/sociallocker]

error: